top of page

İstanbul’da Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Şey

Güncelleme tarihi: 9 Nis 2019


İstanbul denilince aklan ilk gelenlerdendir boğazı gezmek, güzel bir balık yemek veya Galata’yı sokak sokak keşfetmek. Saymakla bitmez bu güzel şehrin sundukları. Her gün, her fırsatta başka bir güzelliğini keşfedersiniz; mevsimden mevsime sunduğu farklı alternatiflerle gizliden gizliye bu şehre bağlanmanızı sağlar. İstanbul’a geldiğinizde mutlaka yapmanız gerekenler listesinin ilk 10’una birlikte bakalım.


Eminönü'nde balık ekmek yemek

Önce kokusu kendisine çeker sizi. Yanından geçerken kayıtsız kalamayacağınız ızgara balık kokusu, her bir tekneden ayrı ayrı yayılır. Eminönü’nün tarihi yapısı, denizin kokusu ve şehrin merkezinin koşturmasıyla balık ekmek demek İstanbul demektir.


Galata Kulesi'nden şehri seyretmek

Kule dibinin farklı, kule manzarasının farklı hissiyatlar yarattığı ender yerlerdendir Galata. İsterseniz Galata’da bir tur yapıp küçük hediyelikler alabilir, dilerseniz Galata Kulesi’nin en üst noktasından güzel İstanbul’u seyredebilirsiniz.


Sultanahmet'te bir gün geçirmek

Tarihe meraklı olsanız da olmasanız da İstanbul’un bu özel noktasını mutlaka gezmelisiniz. Bölgede yer alan sarnıçlar, camiiler, kiliseler ve daha birçok yapı, İstanbul’un geçmişi hakkında bir özet niteliğindedir. Hafta içi bir gün keyfini doya doya çıkarabilirsiniz.


Pier Loti'de kahve içmek

Eski İstanbul’un manzarasının en güzel göründüğü noktalardan biridir Pier Loti. Yüksek rakımıyla, büyüleyen manzarasıyla ve mütevazı işletmeleriyle huzurlu bir öğleden sonra geçirmenize yardımcı olur. Özellikle gün batımı, fotoğraf çekmek için idealdir.


Pazarları dolaşmak

Her semtin dokusuna uygun bir pazara mutlaka vardır. İstanbullular için vazgeçilmezlerden biri olan pazarlar, taze meyve sebze ile uygun fiyata aradığınız her şeyi bulabileceğiniz binbir çeşitle süslü yerlerdir. Bir şehri tanımak için öncelikle gezilmesi gereken yerlerden…


Doya doya midye dolma yemek

İstanbul’daysanız, üstelik bir de mevsimine denk geldiyseniz midye dolmaya doymamanız işten bile değildir. Fakat sokak midyecilerinden yiyeceğiniz midyeler için bir sınır belirlemenizi tavsiye ederiz. Zira sonu gelmeyen midye açmalar, midenizi sıkıntıya sokabilir.


Vapurlardan martılara simit atmak

Şehir hatları vapuruyla iki yaka arasında gidip gelirken en keyifli şeylerden biri de martılara simit atmaktır. Vapurun peşinden uçarken oluşturdukları güzel görüntü ile İstanbul’un sembolik fotoğrafları arasında yer alan martılar, karınlarını da doyuracak birilerini ararlar.


Kapalı Çarşı'da alışveriş yapmak

Eski tadının kalmadığı söylense de yeri doldurulamayacak yerlerden biri de Kapalı Çarşı’dır. Dilediğiniz ürünün orijinalini rahatça bulabileceğiniz bu özel mekân, halıdan altına, deriden aksesuara farklı birçok özgün ve orijinal tasarımı bir araya getirir.


Boğaz turu yapmak

İki yakayı bir araya getiren İstanbul’un en güzel manzaralarından biri de denizin tam ortasında olduğunuzda görülür. Yalılar, korular ve boğazın birbirine yaklaşıp uzaklaştığı tüm noktalar büyülü İstanbul’u yaşamanızı sağlar.


Ve tabii…

Büyükada’ya gitmek

Uzun bisiklet turları, faytonla gezinti, sokak sokak köşkleri keşfetme gezileri derken adalar İstanbul’da ilk gidilecek yerler arasında. Balığın en tazesini, esnafın en samimisini bulacağınız bu özel yerler, her mevsim farklı bir atmosfer sunarken, tekrar gelmeyi dört gözle beklemenizi sağlar. Sergüzeşt Otel’de geçireceğiniz bir gece ve Sermest Cafe’de huzurlu bir kahvaltı da cabası J


Foto: http://www.beautyeurasia.com/for-visitors/visiting-istanbul

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page