top of page

Büyükada Bavulunda Neler Olmalı?

Haftasonu bir-iki gecelik bir kaçamak ya da 4-5 güne uzanan bir tatil; Büyükada’ya giderken bavulunuzda ne olmalı?

Öncelikle daha rahatça hareket edebilmek için mümkün olduğunca hafif bir bavul hazırlayın. Yola çıkarken eşyalarınızı yarıya indirmeyi, yanınıza alacağınız parayı ikiye katlamayı öneren o sözü hatırlayın. Hoş, Büyükada’da konaklamanızı önden ayarlayıp sonrasında da yeme-içme dışında büyük bir harcamanız olmayacağı için bu söyleyişin ilk yarısını dikkate almanız yeterli olacaktır.


Çantanızı en verimli şekilde hazırlayın. Mesela t-shirt ya da elbiselerinizi bir rulo haline etirin. Ayakkabılarınıza destek olması için içine çorap, aksesuar gibi eşyalarınızı yerleştirin.  

Bu öneri özellikle kadınlara, alacağınız bir şal çok farklı şekillerde işinize yarayabilir; piknik alanlarında yere serebilir, akşam serinliğinde üzerinize örtebilir hatta değişik katlama şekilleriyle ceket gibi bile kullanabilirsiniz, mevsim yazsa pareo olarak kullanabilmeniz de cabası. Büyükada’da rüzgarın çok olduğunu düşünürsek her zaman tedbirli olmakta fayda var.


Yine kadınlar için; topuklu tercih edecekseniz kalın topuklulardan yana tercihinizi kullanın. Ada’nın yokuşlarında ve arnavut kaldırımlarında hem rahat edin hem şıklığınızı koruyun.

Diş fırçası, macun gibi günlük bakım eşyalarınız için otelden destek alabileceğinizi unutmayın. Yaz günlerinde bir sinek kovucunun arkadaşlığının faydalı olabilir.

Ve tatilinizin tadını çıkarın!


Foto: Simay Yılmaz

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page