top of page

Büyükada'da Nereden Denize Girilir?

Güncelleme tarihi: 9 Nis 2019

İster kısa bir kaçamak yapın, isterseniz uzun bir tatili hedefleyin; Büyükada’nın size huzurlu bir vakit geçireceğiniz ortamı sağlayacağından emin olabilirsiniz. Tarihiyle, mimarîsiyle, havasıyla, sakinliğiyle ve yazın plajlarıyla ilk andan itibaren etkileyiciliğine karşı koyamadığımız Büyükada, İstanbul’a en yakın kaçış noktası olmasıyla da tercih sebebi.


Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde açık hava ve plajlarıyla ziyaretçilerini her daim memnun eder. Denize girmek için tercih edebileceğiniz birkaç özel adres sayesinde Büyükada’nın tadını tam anlamıyla çıkarmış olursunuz.


Naki Bey Plajı

1984 yılından bu yana hizmet veren Naki Bey Plajı, Büyükada plajları arasında en temiz olanlardan biri olarak bilinir. Büfesinde yer alan lezzetleri ile ziyaretçilerini her anlamda düşünen mekan, bungalov tipi evlerde konaklama imkanı da sunuyor. Büyükada’ya geldikten sonra iskeleden Naki Bey teknesi ile plaja gitmenizi sağlayan işletme, giriş ücretine şemsiye, şezlong ve duş hizmetlerini de dahil ediyor.

*Giriş ücretli.


Eskibağ Plajı / Viranbağ Plajı

Eskibağ Butik Otel’in işlettiği 150 kişilik özel bir plaj olan Eskibağ Plajı veya Viranbağ, birçok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Büyükada’nın büyük turunun yolu üzerinde yer alan plaja, iskeleden hareket eden küçük motorlarla da ulaşılabiliyor. Ücretli hizmet verilen plajda şemsiye, şezlong ve minder hizmetleri giriş ücretine dahil olarak sunuluyor.

*Giriş ücretli.


Aya Nikola Halk Plajı

Büyükada’nın en dalgasız plajlarından biri olan Aya Nikola Halk Plajı, maden tarafında yer alır. Mavi Marmara iskelesinin yan kısmında yer alan motorlarla ulaşım sağlanabilen plaj, otel ve restaurantlara uzak bir mesafede yer alır. Bu nedenle çoğunlukla yiyeceklerini yanında bulunduran misafirler, adanın en temiz plajlarından birinin tadını bu şekilde çıkarır.

*Giriş ücretsiz.


Halik Koyu Plajı

Denize girerken sakinlik arayanların ilk tercihi olan Halik Koyu Plajı, Büyükada’nın en uzun plajıdır. 800 metre sahil boyu ve sahip olduğu 400 kişilik kapasite ile ferah bir kullanım sağlayan plaj çevresinde, piknik ve kamp alanları da yer almaktadır. Gözleme ve yerel tatların yer aldığı tezgahlarda sunulan yiyecekler sayesinde plajda dilediğiniz yiyecek ihtiyacınızı da karşılayabiliyorsunuz.

*Giriş ücretli.


Prenses Koyu Plajı

Aşıklar Yolu’nu çıktıktan sonra varılan Prenses Koyu Plajı, Yörükali Plajı’na yakın olan Prenses Koyu’nda yer alıyor. Kapasitesi 350 kişilik olan plajda, yemek, konaklama ve emanet dolabı hizmeti de veriliyor. Mavi Marmara iskelesinin yan kısmında ücretsiz servis sağlayan plaj, kolay ulaşımı ile de tercih ediliyor.

*Giriş ücretli.


Yörükali Plajı

Büyükada iskelesinden ücretsiz ulaşım imkânı sunan Yörükali Plajı, 1980’lerden bu yana popülerliğini koruyor. Konaklama ve plaj hizmeti veren plaj, otel müşterileri için ücretsiz plaj hizmeti veriyor. Özellikle çocuklu aileler için ideal olan işletme güvenliği yanında, cankurtaran ve çocuk oyun alanları ile de tercih sebebi.

*Giriş ücretli.


Nizam Plajı

Ada iskelesinden motorla kolayca ulaşım sağlanan Nizam Plajı, Büyükada’nın en temiz ve güvenli plajlarındandır. Şemsiye ve şemsiye kiralamak için ufak bir ücret verilen plaj, sakin denizi ve kaliteli hizmetiyle de ada ziyaretçileri ve ada sakinlerinin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

*Giriş ücretsiz.


Kumsal Aile Plajı

Aile plajı olarak bilinen Kumsal Aile Plajı, kumsal mevkiinde yer alır. Giriş ücretine şezlong ve şemsiyenin dahil olduğu plaj, temiz denizi ve huzurlu ortamı ile çocuklu aileler için ideal konumdadır.

*Giriş ücretli.


Su Sporları Kulübü Plajı

İçinde ayrıca havuzu bulunan Su Sporları Kulübü Plajı, yıllık üyelik ile çalışmaktadır. Yıllık üyelikliğiniz yoksa ve günübirlik giriş ücretini ödeyerek hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız, rahat, temiz ve güvenli bir ortam bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

*Giriş ücretli.


Abidin’in Yeri

Büyükada’nın düzenli bakımı yapılan ve dolayısıyla temiz plajlarından biri olan Abidin’in Yeri, ada iskelesine yakın mesafede yer alır. Adanın ücretsiz iskele plajıyla yan yana olan plaj, kalabalık ve fakat sakin olma özelliğiyle sıklıkla tercih edilen plajlar arasında yer alır.

*Giriş ücretli.


Yada Beach

Büyükada’da Viranbağ’da konumlanan Yada Beach Club, İstanbul'daki işletme tecrübesini Büyükada'ya taşımıştır.

*Giriş ücretli.


Blog yazısı görseli: http://yadagastronomi.com/beachclub/


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page